flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Обрано запобіжний захід підозрюваному у вчиненні резонансного ДТП

09 лютого 2020, 13:25

09 лютого 2020р. слідчим суддею Енергодарського міського суду Запорізької області обрано запобіжний захід у виді тримання під  вартою строком на 60 діб з визначенням застави у розмірі 45 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (94590 грн.) особі, яка підозрюється у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, в наслідок якого постраждала малолітня дитина.

     Відповідно до клопотання слідчого СВ Енергодарського ГУНП в Запорізькій області про обрання запобіжного заходу, досудовим розслідуванням встановлено, що 07 лютого 2020 року об 11 годині 58 хвилин,  водій К., керуючи автомобілем по пр. Енергетиків в м. Енергодар, порушив правила дорожнього руху та допустив наїзд на дитячий візок, в якому перебувала малолітня дитина.

       Під час розгляду клопотання захисник просили обрати запобіжний захід  у виді домашнього арешту, підозрюваний просив не позбавляти  його волі.

        Проте, враховуючи тяжкість інкримінованого злочину та наслідки, що настали внаслідок ДТП, слідчий суддя прийшов до переконання про необхідність  застосування  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та що жоден із більш м’яких запобіжних заходів не може запобігти визначеному ризику.

          Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п’яти днів з дня оголошення.       

          Нагадуємо, що згідно з частиною першою статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

                                                                                                       Прес-служба суду